Latest post Thu, Feb 2 2012 1:04 AM by Twosheds. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Aug 29 2011 12:55 AM

    • Twosheds
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 15 2006
    • Melbourne, Australia
    • Posts 86
    • Points 930

    Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    <Moderator's Note> I have split this off and given it it's own thread. Please do not post unrelated topics in existing threads. Thank you for your cooperation.

    Larry Rubin, Forum Moderator

    I am experiencing Batch Capture problems with Avid Symphony v5.5.3. I am unable to batch capture into Avid with this update. I either get a timecode break error or a video dropped out error when attempting a batch capture. I am able to set an in out and out point and capture a clip but if I then delete the media from that clip and attempt to recapture it I get these errors. If I reinstall v5.5.2, no problem.

    Setup

    MacPro, Mac OS 10.6.5 3GHz Quad Core, 16GB RAM, QuickTime 7.6.6

    Capturing from Telecined Digibeta on a Sony Deck. (So solid video and timecode tracks)

    Is this a known problem or an issue with my setup?

    I know I should update the OS to 10.6.8 but if the update doesn't work it will make it a lot more difficlut to go back to v5.5.2 which is not qualified for the newer OS.

     

    Media Composer with Symphony option v8.10.0, MacOSX 10.11.6, Avid DNxIO [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 1 2011 2:40 PM In reply to

    • Mark Renz
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Tue, Feb 21 2006
    • Kansas City, MO
    • Posts 1,040
    • Points 12,945

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    I am having the same issue. Just logged a few clips and tried to batch capture with no luck. I can capture the same clips using capture with marking in and out. I think it is time to go back to 5.5.2

    Media Composer Nitris DX 2018.8 with Symphony option Win10 64Gb Ram * Media Composer 8.8 with Symphony option Nitris DX Dual 2.66GHz "Westmere"... [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 25 2011 9:27 AM In reply to

    • valerio23
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 25 2011
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    Hi!

    I'm working on 5.5.3 with Nitris Dx and I have tha same problem capturing 1:1 10bit with the batch capture function from a Sony DigitalBeta. If I try to capture in live mode 1:1 10bit not finding any problems.

    Batch capture works only in 1:1 8bit or with compressed formats.

    I'm downloading MC 5.5.2 hoping for a resolution.Confused

     

    Media Composer Nitris DX 5.5.3 Dual 6 Core (12core) Dell Precision T5500 Win7 64bit 6GB Ram NVidia Quadro 4000 [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 25 2011 2:46 PM In reply to

    • valerio23
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 25 2011
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    Hi!

    I confirm!
    I think it's a bug of Avid Media Composer 5.5.3

    After the installation of 5.5.2 batch capture running again in 1:1 10bit!

    Thank You!

    Media Composer Nitris DX 5.5.3 Dual 6 Core (12core) Dell Precision T5500 Win7 64bit 6GB Ram NVidia Quadro 4000 [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 25 2011 3:00 PM In reply to

    • Mark Renz
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Tue, Feb 21 2006
    • Kansas City, MO
    • Posts 1,040
    • Points 12,945

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    I went back to 5.5.2 and problem went away. Guess I will stay here until someone can get this up the chain and get it looked at. I have tried with support but didn't get an answer.

     

    Mods can you help??? I can provide a case number if you need.

    Media Composer Nitris DX 2018.8 with Symphony option Win10 64Gb Ram * Media Composer 8.8 with Symphony option Nitris DX Dual 2.66GHz "Westmere"... [view my complete system specs]
  • Tue, Jan 31 2012 8:27 PM In reply to

    • Mark Renz
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Tue, Feb 21 2006
    • Kansas City, MO
    • Posts 1,040
    • Points 12,945

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    Ok so I have been running 5.5.3 for a while now and had to revisit a SD project. Wasted an hour trying to batch capture before I realized this bug. Has this issue ever been addressed? I don't do SD much anymore but when I need to....

    Media Composer Nitris DX 2018.8 with Symphony option Win10 64Gb Ram * Media Composer 8.8 with Symphony option Nitris DX Dual 2.66GHz "Westmere"... [view my complete system specs]
  • Thu, Feb 2 2012 1:04 AM In reply to

    • Twosheds
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Mar 15 2006
    • Melbourne, Australia
    • Posts 86
    • Points 930

    Re: Batch Capture Problems with Symphony 5.5.3

    I have tried the latest Media Composer v5.5.3.2 and I am still getting the same Batch Digitize errors. It seems independant of resolution. 1:1 10b, 1:1, 2:1 DV420. It did briefly work yesterday at lower resolutions but today, nothing. AVID????

    Media Composer with Symphony option v8.10.0, MacOSX 10.11.6, Avid DNxIO [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller