Latest post Thu, Nov 13 2014 7:50 PM by shcuts. 9 replies.
Page 1 of 1 (10 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Jun 20 2012 12:53 PM

    Trim Right keys

    Hi,
    a small, but annoying problem: I cannot use the Trim Right (1 or 10 frames) keyboard buttons, neither can i assign them to other keys (precisely, i can do that, but i when i press them, i hear the mac-you-are-doing-something-wrong-sound). I changed the keyboard layout from german to us, the problem still exists.
    Does anyone experiences the same problem or knows a solution? 

    Thanks! jub

    Macbook Pro (Mid 2012) 2.6 GHz, OS 10.11.5; MC 8.6.0 [view my complete system specs]
  • Wed, Jun 20 2012 3:07 PM In reply to

    Re: Trim Right keys

    Which keys do you have them assigned to?  ">" and "?" are default.  Are you using those?

     

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Jun 20 2012 5:00 PM In reply to

    Re: Trim Right keys

    i am using the default layout on an USB logic keyboard, with german keys. So on my keyboard its "." and "-" (the location is equal to yours ">" and "?"). Strange thing is, that the command right trim does not function at all, neither on the avid GUI keyboard nor on other keys (i drag and drop the command trim right on "q").

    Macbook Pro (Mid 2012) 2.6 GHz, OS 10.11.5; MC 8.6.0 [view my complete system specs]
  • Wed, Jun 20 2012 6:04 PM In reply to

    Re: Trim Right keys

    Have you tried a new Avid user?  Sounds like it could be corrupted.

     

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Jun 20 2012 6:34 PM In reply to

    Re: Trim Right keys

    same dilemma with a new user profile. Are there other preference files? (i have deleted all avid users in shared users).Perhaps a problem with 10.7.4?

    Macbook Pro (Mid 2012) 2.6 GHz, OS 10.11.5; MC 8.6.0 [view my complete system specs]
  • Thu, Jun 21 2012 8:18 AM In reply to

    Re: Trim Right keys

    The problem was in front of the screen (stupid me, learn the basics!).
    Changing an edit to the left or right is working (dual-roller trim). When i disable smart tools and select the red tool i am able to move the clip. The term trim was misleading - sorry - i picked it beacuse of the key names without thinking. 
    Kevin, thank you very much! 

    Macbook Pro (Mid 2012) 2.6 GHz, OS 10.11.5; MC 8.6.0 [view my complete system specs]
  • Thu, Jun 21 2012 3:39 PM In reply to

    Re: Trim Right keys

    Glad you figured it out!

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Fri, Nov 2 2012 9:06 PM In reply to

    • mmcapper
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 5
    • Points 75

    Re: Trim Right keys

    DUDE! this has been bothering me for over a year. I finally decided to search for the answer. Voila! Thnx. 

  • Thu, Aug 29 2013 1:35 PM In reply to

    • hitINdaGs
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Nov 3 2012
    • Posts 99
    • Points 1,255

    Re: Trim Right keys

    But the problem still exists in effect mode when you try to move sliders with the trim right 10 frames. The others work.

  • Thu, Nov 13 2014 7:50 PM In reply to

    • shcuts
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Feb 12 2012
    • Posts 17
    • Points 175

    Re: Trim Right keys

    Wow. I have been cutting on Avid for over a year now and this didn't happen until today. It was making me crazy, until I found your solution. However, when I have smart tools selected they have all always been on. Not sure what's up. But, if yellow/insert segment is off, It's fine. Thanks for the solution. But, hmmm....

Page 1 of 1 (10 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller