Latest post Mon, Mar 14 2016 10:15 AM by David Clarke. 50 replies.
Page 1 of 4 (51 items) 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jan 9 2015 10:16 AM

    • David Clarke
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sat, Mar 13 2010
    • Brighton, Sussex, UK
    • Posts 235
    • Points 3,205

    Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    I have a Panasonic GH4 and normally film in MOV format at either HD or 4K.  A customer with a GH2 said he had problems with AVCHD footage from his GH2, so I tried the same thing with my GH4.  

    You need to set he camer to film in AVCHD.  I filmed @ 1080 50i.  Record a couple of clips and then AMA link to them in Avid.  If you try and play them Avid either locks immediately or plays for a second then locks.  This happens if I AMA link to the volume or the individual files.

    Try and transcode the AMA linked files and Avid also locks.

    BTW locks = Avid freezes and the computer says Avid is not responding.  No other error message.

    If I import the clips the old fasioned way, file - import, they import and transcode fine.

    If I load the clips into other programs - I have tried EDIUS 7, Premiere and Prelude CC 2014 - they work.  It seems to be Avid related.

    AVCHD footage from other cameras - I have a Sony 3D camera, plus footage from Panasonic 151, AC90 and others - all works ok in Avid.

    My tests are using Avid MC8.3 on a PC using Windows 8.  My customer has been using MC8.0 on Windows 7.

    Anyone else had this problem?

    Laptop - Haswell desktop processor, 16GB RAM, 970m NVidia graphic card. Desktop - 2011 pin Haswell-E processor, 16GB RAM, Thunderbolt, Blackmagic UltraStudio... [view my complete system specs]
  • Fri, Jan 9 2015 11:02 AM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,305

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    Hi David, could you upload a small build for examinations

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Fri, Jan 9 2015 5:55 PM In reply to

    • touviere7
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Mon, Mar 15 2010
    • los angeles
    • Posts 567
    • Points 6,385

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    i've never been able to ama link clips from a gh2 @23.976.

    720p/59.940 works ok.

     

    here is the console error message:

     


    mc 2018.4 with symphony - win 10 pro64 creators - QT essential 7.7.9 - nVidia gtx1080 OC (391.35) - intel i7 6800k@4.1ghz water cooled by corsair H100i... [view my complete system specs]

    the time you enjoy wasting is NOT wasted time...

  • Sat, Jan 10 2015 3:22 PM In reply to

    • bobpiech
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Poland
    • Posts 105
    • Points 1,210

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    Hi. Exactly the same problem like David's. It was with MC6 too. So. This is very old bug, in my mind.

    MC8.8, Win764, QTime 7.7.9, NVIDIA Driver 375.86, Asrock P67 Extreme 6, Intel 2600K, 16GB RAM, Deckink HD Extreme 3D+, NVidia Quadro K4000, M-Audio Mbox... [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 11 2015 5:26 PM In reply to

    • TVJohn
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Bayonne NJ
    • Posts 4,282
    • Points 52,980

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    I have had problems for several years importing more than 3 AVCHD full length clips at one time, On several different machines, since MC 5.5. I have learned to import no more than 3 at one time, no problems that way.

    Dell Display U2713HM(2560x1440), AMD FX8350 8core, AMD 990FX mobo, 32gig-DDR3-1600, Quadro K620/GTX260/core 216, Audigy2zs, 1TB SSD system drive, 2TB SATA... [view my complete system specs]

    Using MC 8.10. Avid FX6.4, Vegas Pro 15/ DVD Architect 6pro, DVDit6.4proHD, CCE Basic, TmpGe Express4, TmpGe Authoring Works 4, DVDLab-Studio. Sony EX-1R, Canon XH-A1, GL2, GL1, Canon EOS 60D

  • Sun, Jan 11 2015 5:58 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,305

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    TVJohn:

    I have had problems for several years importing more than 3 AVCHD full length clips at one time,

    My FS 700 cards usually contains somewhere between 100 and 200 Avchd clips.

    No probs at all to ama link.

     

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Sun, Jan 11 2015 6:55 PM In reply to

    • touviere7
    • Top 200 Contributor
    • Joined on Mon, Mar 15 2010
    • los angeles
    • Posts 567
    • Points 6,385

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    this thread is about files from lumix gh2/gh4!!!

    mc 2018.4 with symphony - win 10 pro64 creators - QT essential 7.7.9 - nVidia gtx1080 OC (391.35) - intel i7 6800k@4.1ghz water cooled by corsair H100i... [view my complete system specs]

    the time you enjoy wasting is NOT wasted time...

  • Sun, Jan 11 2015 7:07 PM In reply to

    • David Clarke
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sat, Mar 13 2010
    • Brighton, Sussex, UK
    • Posts 235
    • Points 3,205

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    Thanks for the comments so far.  I can't upload any clips from the GH2 because they are from my customer.  I was going to upload some clips from the GH4 and filmed a few small ones.  Then I noticed that Windows explorer reports them as being 720x480 even though EDIUS, Premiere etc all see them as 1920x1080.  So there is something odd about them.

    I have seen lots of people with problems loading many AVCHD clips over the last few MC versions but I thought they were all solved with MC7/8 and AMA linking and trancoding.  For me, my other AVCHD camera footage (from a Sony, Panasonic AGC90, and AG151) has worked fine.  Hence asking if people had noticed something speciific with GH4 & GH2 footage in AVCHD format,

    One difference between the GH4 and my other cameras is that it is limited to recording 30 minutes.  I don't know what difference this would make to the final files, if any.

    Laptop - Haswell desktop processor, 16GB RAM, 970m NVidia graphic card. Desktop - 2011 pin Haswell-E processor, 16GB RAM, Thunderbolt, Blackmagic UltraStudio... [view my complete system specs]
  • Sun, Jan 11 2015 8:30 PM In reply to

    • mjolnarn
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Wed, Feb 8 2006
    • Sweden
    • Posts 13,346
    • Points 159,305

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    Hi David, the reason for me to ask for a sample is that there are lots of firmware hacks for those cams floating around ( will give you higher file bitrates than the origin ) and those hacks might not be supported.

    From memory 1080 25 p / 50 i should be about 21 mbps and 1080 50p around 28 mpbs  

    Mac: 17" Macbook Pro i7 2,66 ghz with 8Gb Ram, 500gb 7200rpm drive___ PC_NEW Win10 Pro Mbo Asus Rampage IV Black CPU Ivy Bridge-E 4960X ( = 12 x 4... [view my complete system specs]

    Tomas 

     

  • Tue, Feb 10 2015 8:33 AM In reply to

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    Did any solution come out yet? If the files can't load your avid, then did you consider about transcode them?

  • Tue, Feb 10 2015 10:50 AM In reply to

    • bobpiech
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Poland
    • Posts 105
    • Points 1,210

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    Hi

    Unfortunately it is unsolved problem from many MC Avid updates. You must convert it using eg. Bigasoft Prores Converter or SUPER. Adobe convert this  AVCHD AC3 without sound.

    MC8.8, Win764, QTime 7.7.9, NVIDIA Driver 375.86, Asrock P67 Extreme 6, Intel 2600K, 16GB RAM, Deckink HD Extreme 3D+, NVidia Quadro K4000, M-Audio Mbox... [view my complete system specs]
  • Tue, Feb 10 2015 11:21 AM In reply to

    • David Clarke
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sat, Mar 13 2010
    • Brighton, Sussex, UK
    • Posts 235
    • Points 3,205

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    "Adobe convert this  AVCHD AC3 without sound." do you mean that Adobe converts this footage inocrrectly as well or is that a typo?  I had no problems in Premiere.

    Laptop - Haswell desktop processor, 16GB RAM, 970m NVidia graphic card. Desktop - 2011 pin Haswell-E processor, 16GB RAM, Thunderbolt, Blackmagic UltraStudio... [view my complete system specs]
  • Tue, Feb 10 2015 1:32 PM In reply to

    • bobpiech
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Poland
    • Posts 105
    • Points 1,210

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    Are you using Premiere CC or CS? CS series has no AC3 decoder. So, Adobe CS Encoder will not decode sound from GH2,GH3, GH4 AVCHD AC3.

    MC8.8, Win764, QTime 7.7.9, NVIDIA Driver 375.86, Asrock P67 Extreme 6, Intel 2600K, 16GB RAM, Deckink HD Extreme 3D+, NVidia Quadro K4000, M-Audio Mbox... [view my complete system specs]
  • Tue, Feb 17 2015 4:39 PM In reply to

    • Ingo Witte
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jan 8 2013
    • Berlin - Germany
    • Posts 5
    • Points 85

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    Hi david,

    i have the same problem. my GH2 - in any firmware versions - i had the manufakturer fm and several hacks - the avid mc freeze on linking ama with footage. it seems to be a avid problem. i am realy upset with this stupid error. have to import all the footage....do you have any further solutions?

    ingo

    greetigs from berlin / germany

    Human - Homo Sapiens - Biological Selfrunning Reaktor - Brain ca.1 TB length 6.4ft - weight ca. 100kg & thinkpad x1 carbon - intel core i7 4600u -... [view my complete system specs]
  • Tue, Feb 17 2015 5:08 PM In reply to

    • David Clarke
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sat, Mar 13 2010
    • Brighton, Sussex, UK
    • Posts 235
    • Points 3,205

    Re: Problems with AVCHD footage from a Panasonic GH4/GH2

    I am afraid I don't have an answer.  It does seem to be an Avid problem.  I recently updated the firmware on my camera with no affect.

    Laptop - Haswell desktop processor, 16GB RAM, 970m NVidia graphic card. Desktop - 2011 pin Haswell-E processor, 16GB RAM, Thunderbolt, Blackmagic UltraStudio... [view my complete system specs]
Page 1 of 4 (51 items) 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller