Latest post Wed, Sep 14 2016 9:13 AM by frediko. 22 replies.
Page 2 of 2 (23 items) < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Sep 1 2016 2:32 PM In reply to

    • Vilem
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Sat, Apr 10 2010
    • Prague
    • Posts 1,406
    • Points 15,485

    Re: DNxHR SQ playing back in low res

    Hello,
    MC8.6.1., Project 1080 / 50p, UHD source material (h264).
    I've done some tests with the same result. Even there was no difference between LB and the HQ codec settings (same miserable result). The only one use was HQX codec.
    Then I installed MC8.6.2 (indeed I did it without problems) and the error disappeared.
    For clarification, it seems that it is the fault display.
    Material originally transcode in MC8.6.1 at MC8.6.2. is displayed correctly.

    Regards
    V.

    AVID MC2018.12.1 - dongle, HP Z620 - 2 x Intel Xeon E5-2620, Quadro P2000 - driver 390.77, RAM 48GB - DDR3, BM Intensity Pro 4k - 10.11, W10 - 64bit Professional... [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 1 2016 9:01 PM In reply to

    • ManChicken
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Feb 4 2008
    • Denver, CO
    • Posts 258
    • Points 3,265
    • Moderator: MetaFuze

    Re: DNxHR SQ playing back in low res

    I just had the exact same thing..

    h264 MOV at 4k UHD/29.97, linked in an HD/23.98 project, transcoded to DNxHR SQ. The resulting transcodes look fine in Yellow/Green mode, but look like crap in Green & 10bit mode.

    I wound up re-transcoding externally with Adobe ME (which is 1000 times faster than MC's terrible transcode anyway) and relinking.

    Avid: Where High-Res Means Low-Res

     

  • Fri, Sep 2 2016 2:12 AM In reply to

    • DStone
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Massachusetts
    • Posts 3,572
    • Points 45,875
    • Moderator: Media Composer Getting Started

    Re: DNxHR SQ playing back in low res

    ManChicken, download 8.6.2 (when it's available again) and re-try. The problem should be fixed.

    DIY quad core I7-4790K, 32Gb, NVidia GTX 970 4GB, Win 10 Pro, MC(generally the latest or the one just before), MC 7.x [view my complete system specs]

    Dave S.

  • Fri, Sep 2 2016 3:47 AM In reply to

    • smyers63
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Feb 16 2006
    • Dallas, Texas
    • Posts 3,770
    • Points 44,485
    • Moderator: MCA PC

    Re: DNxHR SQ playing back in low res

    DStone:

    ManChicken, download 8.6.2 (when it's available again) and re-try. The problem should be fixed.

    Just a clarification: MC 8.6.2 will only be available by special request to Avid support.  The next version to be released will be 8.6.3.

    Sys. 1: Sony VAIO VPCF13UFX/B, Intel Core i7-740QM (1.73GHz), 4GB RAM, Windows 7 Home Premium (64-bit), Nvidia Geforce 310M, MC 8.7 Sys. 2: Acer Aspire... [view my complete system specs]

    Scott

  • Fri, Sep 2 2016 2:41 PM In reply to

    • frediko
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Sep 27 2008
    • Norway
    • Posts 80
    • Points 1,055

    Re: DNxHR SQ playing back in low res

    So we had the exact same issue.

    MC 8.6.1 win7 64 on hp z440
    1080i/50 project
    mostly XDCAM HD 50Mbits 1080P/25
    Some XAVC 4K Intra VBR Class 300
    Some transcoded to DNxHR SQ

    The XDCAM played back full res
    The XAVC 4k played back single field unless project changed to 1080p/25
    The DNxHR SQ played back single field and draft/SD(?) unless project changed to 1080p/25 and opening on 8.5.3. Played back single field (1920x540) on 8.5.3 1080i/50

    We've downloaded 8.6.2 but have not tried it yet. I have seen the single field in interlaced project before, but never the draft/SD quality.

    Will probably continue workaround with changing machines and project setting for the few shots for now.

    Mostly hp z420/440 on Media Composer 8.x and Symphony 8.x Also Dell Precision m3800 | Win 10 | 16GB memory | Quadro k1100 [view my complete system specs]
  • Mon, Sep 12 2016 9:42 AM In reply to

    • frediko
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Sep 27 2008
    • Norway
    • Posts 80
    • Points 1,055

    Re: DNxHR SQ playing back in low res

    So 8.6.3 fixed the lowres proxy look of DNxHR footage for us :)

    It still has the problem with UHD progressive footage in a 1080i/50 project showing as 1920x540 (single field) in the timeline. Workaround is rendering/mixdown all UHD/4k shots in 1080p/25 format before mastering in 1080i/50. Weird bug.

    Mostly hp z420/440 on Media Composer 8.x and Symphony 8.x Also Dell Precision m3800 | Win 10 | 16GB memory | Quadro k1100 [view my complete system specs]
  • Tue, Sep 13 2016 6:36 PM In reply to

    • ManChicken
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Feb 4 2008
    • Denver, CO
    • Posts 258
    • Points 3,265
    • Moderator: MetaFuze

    Re: DNxHR SQ playing back in low res

    Well that's good, guess I'll download it.. though it's not mentioned as a fixed bug in the release notes.

  • Wed, Sep 14 2016 9:13 AM In reply to

    • frediko
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Sep 27 2008
    • Norway
    • Posts 80
    • Points 1,055

    Re: DNxHR SQ playing back in low res

    Please be aware of two big changes from 8.6.1 to 8.6.3.

    Secondary color correction is broken:
    http://community.avid.com/forums/p/161282/815331.aspx

    LUT levels are fixed (were offset between 8.5 and 8.6.1), so stuff with luts done on 8.5 to 8.6.1 will look different/wrong going to 8.6.3.

    fred

    Mostly hp z420/440 on Media Composer 8.x and Symphony 8.x Also Dell Precision m3800 | Win 10 | 16GB memory | Quadro k1100 [view my complete system specs]
Page 2 of 2 (23 items) < Previous 1 2

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller