Latest post Fri, Aug 18 2017 5:27 PM by Marianna. 13 replies.
Page 1 of 1 (14 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Aug 14 2017 3:15 AM

    First Major Problem with V8.9

    I just opened an older project that contains only AMA Linked 23.976 DNxHD 115 Quicktime Movies and I can't do absolutely anything in it.

    Every clip and timeline gives me the "Exception: Cannot create the AMA sample mapper to play this clip" error. Really this is Avid DNxHD Media and it can't play it back. Guess I'm going to have to move back to 8.8.5.

    I figured I'd give 8.9 a try because all my projects are completed and I'm starting a new one tomorrow. It's all going to be AMA Linked DNxHD 36 Quicktime Movies and I fear that it won't be able to play that back either.

    Any suggestions on how to fix this would be much appreciated.

    Mac Pro - 5,1 - 2 x 3.46ghz 6 Core Xeons Sierra 10.12.6 64gb of OWC RAM GTX-980Ti Video Card Avid Nitris DX Symphony 2018.5 [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 14 2017 3:31 AM In reply to

    Re: First Major Problem with V8.9

    Ok now this makes even less sense.

    I created a new project and AMA linked several of the 23.976 clips with the same results. Just for the heck of it though I AMA linked to a True 24p DNxHD 115 Clip and a 25i DNxHD 120 Clip in this 23.976 Project and they open and playback with no issues.

    Now how can that be possible.

    Mac Pro - 5,1 - 2 x 3.46ghz 6 Core Xeons Sierra 10.12.6 64gb of OWC RAM GTX-980Ti Video Card Avid Nitris DX Symphony 2018.5 [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 14 2017 4:02 AM In reply to

    Re: First Major Problem with V8.9

    It gets even worse.

    I can't consolidate, transcode or do a video mixdown on any of the 23.976 media but I can with the 24p and 25i Media.

    What the hell this is ridiculous.

    With all the stupid ridiculous bugs that are showing up in Avid, Premiere Pro and so on I'm starting to wonder if any developers are actually using Beta testers anymore. Great we've added all these wonderful new features but your going to have to sacrifice things that have worked for the last ten years. Or in this case let's just render your project completely unusable. 

    Mac Pro - 5,1 - 2 x 3.46ghz 6 Core Xeons Sierra 10.12.6 64gb of OWC RAM GTX-980Ti Video Card Avid Nitris DX Symphony 2018.5 [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 14 2017 7:34 AM In reply to

    • addinski
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Erfurt, Germany
    • Posts 177
    • Points 2,120

    Re: First Major Problem with V8.9

    did you reinstall the corresponding ama plugin or updated to the latest ama plugin version? I had this error with canon material. reinstalled avid manually and updated to the latest ama plugin resolved my error. good luck. andre.

    MAC OS X 10.11.6 AVID MC 2018.3 + Avid Mbox Pro 3 MACBOOKPRO 15" Retina, i7 2.66 GHz Quadcore, 16GB Ram Dell UltraSharp U2711 Sony FS5 & Alpha... [view my complete system specs]

    Honestly I hate editing.

  • Mon, Aug 14 2017 1:10 PM In reply to

    Re: First Major Problem with V8.9

    There are no installers or this AMA Media, it's part of the built in Quicktime Plugin.

    If I'm wrong about this would someone please provide me with a link as I haven't been able to find one anywhere.

    Mac Pro - 5,1 - 2 x 3.46ghz 6 Core Xeons Sierra 10.12.6 64gb of OWC RAM GTX-980Ti Video Card Avid Nitris DX Symphony 2018.5 [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 14 2017 1:16 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,079
    • Points 216,495
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: First Major Problem with V8.9

    Brent

    Let me jump on this one this am.....

    stand by

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Mon, Aug 14 2017 1:29 PM In reply to

    Re: First Major Problem with V8.9

    Update, the 23.976 and 24p DNxHD Quicktime clips have no issues in a 24p project.

    It's just the 23.976p Quicktimes in a 23.976 project that have this problem.

    Mac Pro - 5,1 - 2 x 3.46ghz 6 Core Xeons Sierra 10.12.6 64gb of OWC RAM GTX-980Ti Video Card Avid Nitris DX Symphony 2018.5 [view my complete system specs]
  • Mon, Aug 14 2017 1:54 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,079
    • Points 216,495
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: First Major Problem with V8.9

    Got it Brent

    Got support on this one for you under case # 03265762

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Mon, Aug 14 2017 9:14 PM In reply to

    Re: First Major Problem with V8.9

    I have discovered a problem which may be related.

     

    I tried linking to some Canon footage in 8.9.0, no matter what I did MC crashed after a spinning beachball.

    I tried linking to the same footage in 8.8.5 and was able to.  I then moved the bin to the 8.9 system and could open the linked clips from the bin.

     

    Running 8.9.0 on a MacPro 5,1 2x 3.06Ghz 6-core, 48GB RAM OSX 10.11.6 Latest canon AMA plugin

  • Tue, Aug 15 2017 12:55 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,079
    • Points 216,495
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: First Major Problem with V8.9

    Hi Rob....

    I created a case n this one 03266625  and asked that they look at Brent's case too see if there is any correlation.  They might ask for some footage so they can try and reproduce so be ready....

    Not sure what changed.....

    Marianna

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Fri, Aug 18 2017 2:44 AM In reply to

    Re: First Major Problem with V8.9

    Looks like I solve the issue.

    I completely uninstalled MC, I then trashed all of the Avid Preferences in my USERS/xxxx/Library Folder. Lastly I deleted all the Avid Folders in the Applications Folder and the USERS/Shared Folder and then reinstalled MC. Everything seems to be working fine inside of the 23.976 Project even after I imported my user settings. Thanks for your help.
    Mac Pro - 5,1 - 2 x 3.46ghz 6 Core Xeons Sierra 10.12.6 64gb of OWC RAM GTX-980Ti Video Card Avid Nitris DX Symphony 2018.5 [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 18 2017 10:52 AM In reply to

    • pierreh
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Paris, London
    • Posts 1,213
    • Points 14,690

    Re: First Major Problem with V8.9

    Glad you fixed it.

    Always a good lesson: whilst it's great to be able to carry user settings from a machine to another, it's best to create a new one from scratch when you update the software.

    I always do that - I've been bitten in the past. I have a screenshot of my keyboard layout, and a written list of the basic settings I alter, and making a new user from scratch only takes 5 minutes.

    - Work: MacPro 2010 3.46Ghz 12 Cores 48Gig mem, int and ext Raids, Mojo DX, 10.12.6 - Home: MacBookPro 2.5Ghz quad-i7, 16Gig Mem and SSD OSX 10.9.5 [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 18 2017 3:17 PM In reply to

    Re: First Major Problem with V8.9

    I think you misunderstood me.

    It wasn't my Avid User that created the problem as I stated in the previous post.

    I imported it and everything is working great.

    It was the uninstall, folder and preference cleanups that fixed the problem.

    Can't say foresure which one but I did a complete cleanup before reinstalling MC and that's what fixed it.

    Mac Pro - 5,1 - 2 x 3.46ghz 6 Core Xeons Sierra 10.12.6 64gb of OWC RAM GTX-980Ti Video Card Avid Nitris DX Symphony 2018.5 [view my complete system specs]
  • Fri, Aug 18 2017 5:27 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,079
    • Points 216,495
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: First Major Problem with V8.9

    Brent

    thanks for update.... Good to know it fixed it.

    marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

Page 1 of 1 (14 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller