Latest post Tue, May 15 2018 2:17 PM by RalphC. 22 replies.
Page 1 of 2 (23 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Dec 22 2017 8:42 AM

    • janko
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 22 2017
    • frankfurt am main, germany
    • Posts 7
    • Points 95

    Invisible project window at start, mysterious bug?

    Hello out there and thx for reading! :)

    I just installed the media composer first. Everything went well, including registration and (free) licensing process. But when starting the media composer app, the project window is not visible at all!

    First I thought the software is frozen or locked, but after a while I found out through random mouse clicks in the composer area that the project window does exist but is not visible, so after a while I managed to create a project and open it. From there on everything is okay. But restarting the media composer still lets the problem occure.

    Any ideas?

    Best regards,

    Janko

    P.s.: I'm using a Windows 10 pro PC dual screen I7 core, 16 GB RAM.

  • Fri, Dec 22 2017 4:39 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,663
    • Points 18,275
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    Hi janko,

       Looks like GPU related problem, what is the specs of the GPU?

     

     

    Thanks,
    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Fri, Dec 22 2017 5:07 PM In reply to

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    Are you using Media Composer | First or the full version of Media Composer? I ask because you're describing what sounds like First, but you've added that bold apology about posting in the wrong forum, and then tried to post a duplicate in the forum for the full version of Media Composer.

    Media Composer 2018.9 w/Symphony/SS/PF options, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce GT... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Fri, Dec 22 2017 6:54 PM In reply to

    • janko
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 22 2017
    • frankfurt am main, germany
    • Posts 7
    • Points 95

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

     

    Hi, comscato,

    I am using Media Composer | First. After I posted my described issue here I recognized the posting of TVJohn (http://community.avid.com/forums/t/133603.aspx) in this forum, so I tried to delete this thread (in which I obviously didn't succeed) and followed after his link concerning media composer PC problems, didn't know that this is also wrong. So where is the right place to post this issue now?
    Regards,

    Janko

  • Fri, Dec 22 2017 7:02 PM In reply to

    • janko
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 22 2017
    • frankfurt am main, germany
    • Posts 7
    • Points 95

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

     

    Hi, RalphC,

    thanks for your answere. The Graphics is a really really old DVI VGA integrated INTEL HD resolution (Intel Graphics 3000) GPU, never had problems with it (also used Lightworks and ShotCut for a while). About a year ago I installed the media composer full version for trial and it worked well. Don't think the graphics could be the issue, but who knows? Maybe a suggestion concerning the graphics configuration? Thank you so far,

    Janko

  • Fri, Dec 22 2017 7:37 PM In reply to

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    janko:

    Hi, comscato,

    I am using Media Composer | First. After I posted my described issue here I recognized the posting of TVJohn (http://community.avid.com/forums/t/133603.aspx) in this forum, so I tried to delete this thread (in which I obviously didn't succeed) and followed after his link concerning media composer PC problems, didn't know that this is also wrong. So where is the right place to post this issue now?
    Regards,

    Janko

    Ah, I see what you mean. Unfortunately, that post from TVJohn is no longer valid, and should be deleted. This thread you've posted in the correct place, and there's no need for another one in a different forum. I apologize for the confusion, and I'll ask the mods for this forum to delete the warning that misled you.

     

    Media Composer 2018.9 w/Symphony/SS/PF options, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce GT... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Mon, Jan 1 2018 5:07 PM In reply to

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    This issue still hasn't been solved. It is the same as here:

     

    http://community.avid.com/forums/t/183256.aspx

     

    I also have this problem. Could someone please take a look at it?

  • Mon, Jan 1 2018 10:03 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,804
    • Points 212,890
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    Tom

    Will do when back from holiday.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Wed, Jan 3 2018 5:51 PM In reply to

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    Thank you Marianna!

  • Wed, Jan 3 2018 6:16 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,804
    • Points 212,890
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    Tom

    Could you provide your system specifications please......  easier to help when I know the spec's of all the software and hardware.

    marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Wed, Jan 3 2018 9:30 PM In reply to

    • janko
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 22 2017
    • frankfurt am main, germany
    • Posts 7
    • Points 95

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

     

    Hi, Marianna,

    maybe my system specs might help for problem analysis too?

    I'm running a Windows 10 Pro 64bit system, 16 GB DDRIII RAM, a SANDISK 240 GB SSD for system and programm data, an ASROCK H61M-DG3USB3 Mainboard with integrated Intel HD 3000 Graphics (dual Screen running), a SATA 3 and an firewire PCIE Card installed too.
    Thank you for helping!
    Best regards,

    Janko

  • Mon, Jan 29 2018 3:26 PM In reply to

    • janko
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 22 2017
    • frankfurt am main, germany
    • Posts 7
    • Points 95

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    Still anybody here? :/

  • Sat, Feb 10 2018 6:13 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,663
    • Points 18,275
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    janko:

    Hi, Marianna,

    maybe my system specs might help for problem analysis too?

    I'm running a Windows 10 Pro 64bit system, 16 GB DDRIII RAM, a SANDISK 240 GB SSD for system and programm data, an ASROCK H61M-DG3USB3 Mainboard with integrated Intel HD 3000 Graphics (dual Screen running), a SATA 3 and an firewire PCIE Card installed too.
    Thank you for helping!
    Best regards,

    Janko

    What is the CPU?

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Sat, Feb 10 2018 6:37 PM In reply to

    • janko
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 22 2017
    • frankfurt am main, germany
    • Posts 7
    • Points 95

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    Hi, Ralph,

    CPU is a Intel I7-2600K processor.
    Regards

  • Tue, Mar 13 2018 12:24 PM In reply to

    • Ingo Witte
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Jan 8 2013
    • Berlin - Germany
    • Posts 10
    • Points 140

    Re: Invisible project window at start, mysterious bug?

    I have the same problem, any solutions? (please dont ask for scecs, Avid MC Trial was running perect...)

    Human - Homo Sapiens - Biological Selfrunning Reaktor - Brain ca.1 TB length 6.4ft - weight ca. 100kg & thinkpad x1 carbon - intel core i7 4600u -... [view my complete system specs]
Page 1 of 2 (23 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller