Latest post Thu, Aug 2 2018 9:04 AM by luca.mg. 8 replies.
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Apr 4 2018 4:26 PM

    • jcmcnamee
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Brooklyn, NY
    • Posts 235
    • Points 2,475

    matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    Hi, running MC 2018.3 with symphony. I have a sequence that has been working fine when matchframing multigroups...they open the multigroup. Now that I applied color corrections they are matchframing back to the groups that make up the multigroup instead of the multigroup. This machine was running 8.8.5 when I noticed this happening so thought maybe 2018.3 might have fixed it but the problem persists. Is this a known bug?

    Two other pieces of info:

    Matchframing via the audio tracks opens the multigroups, btw. So it's something that's happening to the video. Also, if i remove the color correction, the problem persists. So the color correction definitely does something to the multigroup in the sequence.

    Media Composer 2018.12.3 / OS 10.14.3 27" iMac [3.5 GHz Intel Core i7, 32 GB ram, NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB] [view my complete system specs]
  • Sun, Apr 8 2018 9:19 PM In reply to

    • jcmcnamee
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Brooklyn, NY
    • Posts 235
    • Points 2,475

    Re: matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    Is this expected the behavior? Problem persists in 2018.4

    Media Composer 2018.12.3 / OS 10.14.3 27" iMac [3.5 GHz Intel Core i7, 32 GB ram, NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB] [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 31 2018 3:56 AM In reply to

    • jcmcnamee
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Brooklyn, NY
    • Posts 235
    • Points 2,475

    Re: matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    Problem persists in 2018.5

    Media Composer 2018.12.3 / OS 10.14.3 27" iMac [3.5 GHz Intel Core i7, 32 GB ram, NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB] [view my complete system specs]
  • Tue, Jul 31 2018 9:32 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,582
    • Points 65,470

    Re: matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    I see this too on Wndows MC 2018.5.

    Symphony 2018.12.3, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Tue, Jul 31 2018 1:57 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,283
    • Points 219,180
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    Jim - I have support looking at this - case # 03521396.    

    Luca - are you able to upgrade to 2018.7 and see if there is any change on this issue?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Tue, Jul 31 2018 2:50 PM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,582
    • Points 65,470

    Re: matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    Marianna:
    Luca - are you able to upgrade to 2018.7 and see if there is any change on this issue?

    Ciao Marianna YesBig Smile I'm in the middle of a project that will last till 9/9, but I will certainly upgrade my donkey machine and spare some time to double check this, don't hold Your breath though, I'm fairly busy. Please note that I've seen many quirks with Match frame and group/multigroup clips years ago (mostly with renamed groups/multigroups) and never had the time to investigate, nor to report them, You know what is like when under heavy delivery pressure...

    Symphony 2018.12.3, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Wed, Aug 1 2018 1:26 AM In reply to

    • jcmcnamee
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Brooklyn, NY
    • Posts 235
    • Points 2,475

    Re: matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    Thanks, Marianna! This is my first reproducible bug report. Looking forward to a future “what’s fixed!”

    Marianna:

    Jim - I have support looking at this - case # 03521396.

     

    Media Composer 2018.12.3 / OS 10.14.3 27" iMac [3.5 GHz Intel Core i7, 32 GB ram, NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB] [view my complete system specs]
  • Wed, Aug 1 2018 1:26 AM In reply to

    • jcmcnamee
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Brooklyn, NY
    • Posts 235
    • Points 2,475

    Re: matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    Thanks, Marianna! This is my first reproducible bug report. Looking forward to a future “what’s fixed!”

    Marianna:

    Jim - I have support looking at this - case # 03521396.

     

    Media Composer 2018.12.3 / OS 10.14.3 27" iMac [3.5 GHz Intel Core i7, 32 GB ram, NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB] [view my complete system specs]
  • Thu, Aug 2 2018 9:04 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,582
    • Points 65,470

    Re: matchframing color corrected multigroups goes to groups instead

    Tested with MC 2018.7 on my secondary system, this box has no Symphony option though, the one running MC 2018.5 referred to in my previous post had it, don't know if this does the difference, anyway, Matchframe to a colour corrected Multigroup loads the proper Multigroup. With a Multigroup Subclip however, Matchframe loads the Group instead, either colour corrected or not; this is a little annoyance I've encountered in the past years, from at least MC 6 on, as far as I remember, both PC and Mac, not tested on Symphony. Don't know if it's related, but it's there.

    Symphony 2018.12.3, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

Page 1 of 1 (9 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller