Latest post Fri, Nov 27 2020 9:40 PM by Oded Farber. 37 replies.
Page 2 of 3 (38 items) < Previous 1 2 3 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Dec 6 2019 4:54 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,766
    • Points 67,710

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Still randomly happening every now and then here too, still on MC 2018.12.3. Dropping all clips from a bin to the timeline is the best way to a close encounter with this hiccup. It does not seem project related either, it's happening with both brand new projects and old projects (that did not have this issue in the past).

    Symphony 20.10, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Sat, Sep 5 2020 9:44 PM In reply to

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Bug is still happening,

    Does Avid support sees those threads? this is been happening for over 2 years now and still no response from anyone at Avid.

    We loose so much time on each edit waiting for the clip to load into the sequence. Again this is only happening with Sony FS7 clips converted to any flavor of Avid DNXHD.

    If it was up to me I would cut these shows in an other application but unfortunately the production house is still using Avid 2018 so we're stuck with it.

     

    Come on Avid, please respond.

    MacPro 2.7GHz 12 Core Intel Xeon E5, 64 GB 1866 MHz DDR3, AMD FirePro D700 [view my complete system specs]
  • Sun, Sep 6 2020 12:59 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 11,457
    • Points 234,105
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    eric peltier:

    Bug is still happening,

    Does Avid support sees those threads? this is been happening for over 2 years now and still no response from anyone at Avid.

    We loose so much time on each edit waiting for the clip to load into the sequence. Again this is only happening with Sony FS7 clips converted to any flavor of Avid DNXHD.

    If it was up to me I would cut these shows in an other application but unfortunately the production house is still using Avid 2018 so we're stuck with it.

    Come on Avid, please respond.

    Eric

    Did you ever create a case on this at all thru the support portal or by calling in?   I see this one created by me 

    03666222 but support reached out and never heard back.

    They asked:

    1- When was the last time it was working and what changed in your system since then? 

    2- Could you provide me your workstation specification? 

    3-What is the AMA plug in in use to link those clips? 

    4- Could you provide me a screenshot of the error message given by the system or screen recording of the crash? 

    5- Have you tried to create a new User Profile (from the project window) and to reset the Avid Media Composer settings? 

    6- Is the problem consistent (does it happen at the same place each time in every project)?

    Happy to help and get this looked at further Eric.

    Marianna

    Director of CSM | Customer Advocate [view my complete system specs]
  • Mon, Sep 7 2020 5:56 PM In reply to

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Hello Marianna and thanks for the reply

    to answer your questions:

    1- When was the last time it was working and what changed in your system since then? 

    I dont think it was ever working when dealing with FS7 footage, I cut a lot of shows for Europeen TV stations most on Media Composer. For this specific production we have to cut in media composer 2018.12.11, I'm curious to see if the bug is still happening in the 2020 version.

    2- Could you provide me your workstation specification? 

    Mac pro late 2013, 2.7Ghz 12 core intel Xeon E5, 64GB 1866 MHZ DDR3, AMD FirePro D700. 

    Running on 10.14.6 (Mojave)

    Media is on G tech Sttudio XL Raid, connected directly via Thunderbolt.

    3-What is the AMA plug in in use to link those clips? 

    here's a list of what we installed on the system:

    AMA PLUG-IN NAME COMPANY NAME VERSION

    -------------------------------------------------------------------

    Avid Generic Plug-In Avid Technology, Inc. 3.4.9.10135

    Avid Generic Plug-In Avid Technology, Inc. 2.6.0.10041

    AVCHD MSP Plug-In Avid Technology, Inc. 1.5.4.10170

    Avid MediaProcessor Plug-In Avid Technology, Inc. 1.0.43.10024

    AVCHD MVP Plug-In Avid Technology, Inc. 1.5.4.10170

    QuickTime Plug-In Avid Technology, Inc. 1.9.4.10170

    MediaCollector MVP Plug-In Avid Technology, Inc. 2.2.3.10170

    AS-11 Plug-In Avid Technology, Inc. 1.9.3.10170

    MSP_MXF Plug-In Avid Technology, Inc. 1.22.6.10170

    WaveAiff Plug-In Avid Technology, Inc. 1.8.4.10172

    AS-02 Plug-In Avid Technology, Inc. 1.11.3.10170

    Avid Image Sequencer Plug-In Avid Technology, Inc. 1.4.2.10170

    MVP_MSP_CanonXF CANON INC. 3.2

    RED R3D Plug-In (SDK v6.2.2) Avid Technology, Inc. 1.19.0.10000

    nablet HDCAM SR Plug-in nablet GmbH 4.5.1.1337

    nablet XAVC XDCAM Plug-in nablet GmbH 4.5.8.2070

    nablet XDCAM EX Plug-in nablet GmbH 4.5.8.2070

    We dont link to the original file, we must import all footage to MXF DNxHD or ProRes

    4- Could you provide me a screenshot of the error message given by the system or screen recording of the crash? 

    So the first error message is on import:

    then when as I'm cutting some clips (Not alls) take 4 to 5 second to load in the timline when edited with theses 2 messages,

    And on top of that Media composer creates a duplicate of those clips and place in what ever bin is selected in the media browser, this is realy the most annoying part cause it creates havoc into our bins.

    5- Have you tried to create a new User Profile (from the project window) and to reset the Avid Media Composer settings? 

    yes tried all these suggestions and more, problem is still happening.

    6- Is the problem consistent (does it happen at the same place each time in every project)?

    it is consistent with clips shot on the FS7 and all projects we worked on.

    Really hope we can get to the bottom of this.

    and thank you again for looking into this.

    MacPro 2.7GHz 12 Core Intel Xeon E5, 64 GB 1866 MHz DDR3, AMD FirePro D700 [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 17 2020 10:17 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,766
    • Points 67,710

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    I have had to reopen one of the troublemaking projects, did not work extensively for a long time, but so far I haven't seen this glitch happening, FWIW. Project was created in MC 18.x back in april 2019, and reopened with MC 20.6.

    Symphony 20.10, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Mon, Sep 28 2020 11:32 AM In reply to

    • Freddy
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Sun, Nov 5 2006
    • Sweden
    • Posts 256
    • Points 3,055
    • Avid Employee

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Not sure if this helps or not, but I can see a couple of things here from the screenshots, the Nablet plugins could use an update:

    http://www.nablet.com/product-category/plugins/avid-media-composer/

    The path is also not ideal you have a space in a folder name

    /volumes/g-speed...../FS7 Jour1/carte1 /XDROOT

    after the carte1 there is a space in that folder..

    "carte1 " rename it to "carte1" without a space after the 1

    Spaces at the end of foldername is bad, could be the AMA plugin doesn't work because of that.
    In Windows you can't even read that folder and windows will throw an error.

     

    http://www.freddylinks.com <-- Find EVERYTHING Avid and Tutorials there. Probably the most comprehensive Avid only webpage with over 2000+ Links to Avid Video Tutorials and Avid Information for Media Composer, NewsCutter, Symphony, Interplay, ISIS, Unity MediaNetwork, ProTools, Avid Artist Series. Completely free of fees, registrations, and ads.

  • Tue, Oct 13 2020 2:51 AM In reply to

    • Buzzkill
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Los Angeles
    • Posts 64
    • Points 900

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Hi All,

    Has anyone found a solution for this issue? Been experiencing this problem for over 3 weeks -- desperately looking for any insight.

    TIA

     

    MC 2020.9|10.15.6|MacPro 16c|96gb|Pro Vega 2|Kona 5|Pegasus32 R8,R4i|Prism ADA8XR|XDR,LG 24MD4KL,Sony PVM2541 [view my complete system specs]
  • Tue, Oct 13 2020 1:41 PM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,766
    • Points 67,710

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    It's back!!! I'm on a project with library footage, some clips have humonguosly long names, some of them could not even be linked without shortening the file name first, and my best guess is that these are the troublemakers. These very same clips are messing things up in Adobe AE either, on OSX, which is the online environment for this particular project.

    Symphony 20.10, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Thu, Oct 15 2020 2:41 AM In reply to

    • Buzzkill
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Los Angeles
    • Posts 64
    • Points 900

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Thanks, Luca!

    Were all your sequences effected or just where the trouble clips were involved?

     

    MC 2020.9|10.15.6|MacPro 16c|96gb|Pro Vega 2|Kona 5|Pegasus32 R8,R4i|Prism ADA8XR|XDR,LG 24MD4KL,Sony PVM2541 [view my complete system specs]
  • Thu, Oct 15 2020 3:28 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,766
    • Points 67,710

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Hi Buzzkill, only the sequences containing the clips with very very long names are involved, and it's not "every time I insert a clip", but it's every time I insert/splice a clip with too long a name.

    Symphony 20.10, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Thu, Oct 15 2020 4:00 AM In reply to

    • Buzzkill
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Los Angeles
    • Posts 64
    • Points 900

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Much thanks, Luca -- super appreciate your insight!!

    MC 2020.9|10.15.6|MacPro 16c|96gb|Pro Vega 2|Kona 5|Pegasus32 R8,R4i|Prism ADA8XR|XDR,LG 24MD4KL,Sony PVM2541 [view my complete system specs]
  • Thu, Oct 15 2020 4:46 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,766
    • Points 67,710

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    My pleasure Buzzkill, please be aware that shortening the clip name in MC after linking and transcoding doesn't do the trick, my best guess is that one has to delete the offending clips, delete the linked clips database kept by MC, rename the raw clips with shorter names, link and transcode them again, but I have no time to spare for a double check.

    Symphony 20.10, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Thu, Oct 15 2020 9:27 AM In reply to

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Before I ingest anything file based into MC I check filenames, length and any "odd" characters.

    I create an excel spreadsheet. Copy and paste the original names and then my modified simple names

    That way I have a cross reference.

    I do this as I place those source clips in my predefined storage location and then ingest from there.

    ACI Moderator. I'm not employed by Avid or work for them. I just do this in my spare time. Normally using the current Media Composer version on My... [view my complete system specs]

     

    Broadcast & Post Production Consultant / Trainer  Avid Certified Instructor VET

     

    QC/QAR Training - Understanding Digital Media - Advanced Files * Compression - Avid Ingest - PSE fixing courses and more

    All bespoke and delivered onsite at yours. Or delivered via hosted Zoom session.

     

    T 07581 201248 | E pat@vet-training.co.uk | W www.vet-training.co.uk |

     

  • Thu, Oct 15 2020 4:52 PM In reply to

    • Buzzkill
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Los Angeles
    • Posts 64
    • Points 900

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Thanks again, Luca & excellent strategy, Pat--thank you, too!

    MC 2020.9|10.15.6|MacPro 16c|96gb|Pro Vega 2|Kona 5|Pegasus32 R8,R4i|Prism ADA8XR|XDR,LG 24MD4KL,Sony PVM2541 [view my complete system specs]
  • Thu, Oct 15 2020 6:07 PM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,766
    • Points 67,710

    Re: Avid Every time I insert a clip. Loading media file information and relink

    Hello there Buzzkill, You're very welcome indeed! I take it that You confirm that the issue is too long file names then! Is that correct?

    Symphony 20.10, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

Page 2 of 3 (38 items) < Previous 1 2 3 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller