Latest post Thu, Dec 6 2018 10:21 PM by tallworm. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Dec 4 2018 12:29 AM

    AAF export broken in 2018.11!

    Exporting a simple spot using embedded AAF with consolidated handles, I've tried two systems now, and both give this error in ProTools(12):

    "Could not complete your request because Assertion in "/Volumes/Development/196038/ProTools/NewFileLibs/FF/Audio/FF_AudioFile.cpp", line 1100."

    They export as expected, and import back into MC no problem, but choke with the error above in PT.

    This is the exact same AVID MC settings I've always used and this is the first time it's never worked. Thinking it was just my machine/install, I went to an older machine (using MC 2018.5) and it worked as expected on the same exact project. Then I upgraded the old machine to 2018.11 and exported and it failed in ProTools. Of course, tried older AVID settings, and new settings. Both machines were upgraded to 2018.11 using AVID Manager.

    I'm going to downgrade to 2018.10 because I'm fairly certain this was the last working version.

    Can anyone else confirm?

    TIA,

    jason

     

    Hackintosh OC'd 4.2 i7-1070 9GB-32 GB RAM-Solid State Boot-8x Fibre to Terrablock Currently running 10.13.4 Symphony 2018.9.0 [view my complete system specs]
  • Tue, Dec 4 2018 2:21 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,724
    • Points 18,985
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: AAF export broken in 2018.11!

    Hi Jason,

      I opened up a support case 03605579, so support team can check on this issue. 

     

     

    Thanks,

    RalphC

    MacBook Pro 15 2018 Intel Core i7 2.6GHz Mac 10.13.6 Intel UHD 630. [view my complete system specs]
  • Tue, Dec 4 2018 4:29 PM In reply to

    Re: AAF export broken in 2018.11!

    Thanks, Ralph,

    Side note; my colleague tried it at home on his (current) ProTools system and it worked no problem.

    J

     

    Hackintosh OC'd 4.2 i7-1070 9GB-32 GB RAM-Solid State Boot-8x Fibre to Terrablock Currently running 10.13.4 Symphony 2018.9.0 [view my complete system specs]
  • Tue, Dec 4 2018 7:24 PM In reply to

    Re: AAF export broken in 2018.11!

    And further, I just uninstalled 2018.11, and downloaded and re-installed 2018.10, and now the AAFs work in ProTools.

    J

     

    Hackintosh OC'd 4.2 i7-1070 9GB-32 GB RAM-Solid State Boot-8x Fibre to Terrablock Currently running 10.13.4 Symphony 2018.9.0 [view my complete system specs]
  • Wed, Dec 5 2018 3:38 PM In reply to

    Re: AAF export broken in 2018.11!

    There's been some talk among beta testers that there may be an issue with 2018.11 AAFs and PT 10. They work fine in PT 12, however.

    As you noted, going back to 2018.10 solves the issue.

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Thu, Dec 6 2018 10:21 PM In reply to

    • tallworm
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: AAF export broken in 2018.11!

    We ran into the same exact problem exporting AAFs to ProTools 11.2.3. Reverting back to Media Composer 2018.10 solved the problem.

    4 Systems - Media Composer 2018. Most are 2012 Mac Pros. [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller