Latest post Tue, Feb 27 2018 6:50 PM by Marianna. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Feb 27 2018 4:38 PM

    • flingel
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Feb 27 2018
    • Posts 4
    • Points 50

    No Audio

    Apologies for what is probably a dumb post but having been excited to try Media Composer First, I cannot get any sound. Essentially I have created a project, dragged a video file into the Clips window at the bottom left and then dragged that into the Source window. I hit the play button and the video moves along fine but no sound. I have no problem getting sound with any other application but unlike e.g. Soundforge, Tracktion, I can see nothing under e.g. Properties, Preferences in MC First to show any link to a sound driver so I can't check what it might be trying to do. I have searched for some hours online and also in this forum but no-one else seems to have this as a problem! Any help gratefully received. 

  • Tue, Feb 27 2018 5:16 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,079
    • Points 216,495
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: No Audio

    What are your import settings set to for audio.  Import Settings: Audio Tab

    Also what is the audio format?

    marianna

     

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Tue, Feb 27 2018 5:40 PM In reply to

    • flingel
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Feb 27 2018
    • Posts 4
    • Points 50

    Re: No Audio

    I'm afraid this is showing my ignorance as a newbie. If I'm looking in the right place it says: Multichannel Audio and beneath that "None" (with an option to Edit but that doesn't seem to link to any audio driver). But I'm not trying to import audio, I'm just trying to hear the audio on the video file that's playing. BTW I should have added that my op sys is Windows 7 x64.

  • Tue, Feb 27 2018 6:10 PM In reply to

    Re: No Audio

    If you open the Audio Tool (Tools Menu > Audio Tool) do you see the meters moving when you play the timeline?

    Media Composer 2018.12.1 w/Symphony/SS/PF options, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce... [view my complete system specs]

    "There is hardly anything in the world that some man cannot make a little worse and sell a little cheaper, and the people who only consider the price are this man's lawful prey."  - John Ruskin (1819-1900)

     

    Carl Amoscato | Freelance Film & Video Editor | London, UK

  • Tue, Feb 27 2018 6:20 PM In reply to

    • flingel
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Feb 27 2018
    • Posts 4
    • Points 50

    Re: No Audio

    No, there's nothing showing on the meters as the video is playing.

  • Tue, Feb 27 2018 6:40 PM In reply to

    • flingel
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Feb 27 2018
    • Posts 4
    • Points 50

    Re: No Audio

    Hi again, I have just tried importing a different video and the sound is cominng through fine so I guess it must be something to do with the format of the first video I tried and not the sound itself. Apologies for wasting your time but thanks for trying to help. Onward and upward...! 

  • Tue, Feb 27 2018 6:50 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,079
    • Points 216,495
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: No Audio

    Yes

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller