Latest post Mon, Jun 25 2018 4:19 AM by NickFJ. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Apr 16 2018 9:50 PM

    • dharia
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Sep 19 2008
    • Posts 174
    • Points 2,180

    Media Composer 2018.4 invalid trim issues

    I can almost not edit in MC 2018.4 

    When I am working in a 720/59.94 timeline with 24p footage. If I set in and out points on clips and try to lift or overwrite I always run into invalid trim errors, or revert edit errors. I literally have to remove the whole clip from the timeline by in and outting a large range then rebuilding the area, I can't just remove 4-5 frames or anything. In 2018.3 this is totally fine and works correctly. This makes it almost impossible to edit.

    Also 2018.4 crashes a lot just when clicking around randomly in a timeline that worked just fine in 2018.3.

     

     

    2010 8 Core Mac Pro, Nitris DX, Media Compoer 8.6, 22GB Ram, 7200RPM Western Digital Black Hard Drive, Radeon R9 280x 3GB graphics. [view my complete system specs]
  • Fri, Jun 22 2018 8:55 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 9,905
    • Points 214,265
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Media Composer 2018.4 invalid trim issues

    dharia:

    I can almost not edit in MC 2018.4 

    When I am working in a 720/59.94 timeline with 24p footage. If I set in and out points on clips and try to lift or overwrite I always run into invalid trim errors, or revert edit errors. I literally have to remove the whole clip from the timeline by in and outting a large range then rebuilding the area, I can't just remove 4-5 frames or anything. In 2018.3 this is totally fine and works correctly. This makes it almost impossible to edit.

    Also 2018.4 crashes a lot just when clicking around randomly in a timeline that worked just fine in 2018.3.

    Since this is a totally different issue - I split the post and made it one of its own.  What OS are you on?

    what Computer EXACTLY?

    What exact error?

    marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Jun 25 2018 4:19 AM In reply to

    • NickFJ
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, May 24 2012
    • Sydney
    • Posts 23
    • Points 215

    Re: Media Composer 2018.4 invalid trim issues

    Ok so our workaround is USB-c to Thuderbolt 3 then Thunderbolt 2 to Ethernet and bypass the built in 10GB Ethernet Port, at least until Avid have worked out what the glitch is. Working fine for now.

     

    Cheers - Nick

    Avid Media Composer 7.0.2 Mac OS X 10.8.5 iMac 3.4 Ghz Intel Core i7 16GB RAM Promise T/bolt 4TB Raid Lacie T/bolt 6TB Raid [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller