Browse Forum Posts by Tags

Showing related tags and posts for the Get Started Fast forum. See all tags in the site
  • I can not transcode 3RD files to the RED ONE

    Hi, I can not transcode 3RD files to the RED ONE. It links and reads them but does not transcode. I tried to transcode DNXHD LB Y AVID DNXHD 36, and it stops. I have Avid Media Composer 2018.11 and MacOs Sierra. and it gives me this error: Exception: AMAProducerTask :: Execute: AMA Plug-in Unible to... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by JulianSalTor on Sat, Dec 15 2018
  • GH5 10bit footage import

    There seems still the issue with 4k 10bit files from GH5. When I import, I get black video. I tried a workaround, first Link the files and after that transcode to DNxHR - works fine. But the files are huge and on larger projects I work with lower resolution first and batchimport the final sequence. But... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Roland W on Sun, Nov 4 2018
  • Red Files look blue after Linking.

    Hello! I just linked footage that was shot on an Epic Dragon; 4K. When I linked the footage I noticed that it looks BLUE! That is right BLUE! I don't know what could have caused this. I opened the source settings inside avid and the footage looks ok, but it still looks blue on the Source monitor... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Joel Baquero on Wed, May 23 2018
  • Autosync to masterclips instead of subclips?

    Hi all. Assisting in Avid for an editor that has requested subclips of synced picture/audio with the production audio to be reduced to 2 tracks (down from 6 total tracks). That subclip has to be able to match frame back to the masterclip (with all original 6 audio tracks synced to the masterclip). DIT... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by chfarmer89 on Thu, May 17 2018
  • nemfilewriter executeinternal timeout Upstream Pipe Stall Error

    MC 8.9.1 OS X EL Cap 3.3 GHz intel core 5i 8gb 1816 MHz DDR3 I have seen lots of posts about Pipe stall, but non-pertaining to my issue. I have 5d footage that is AMA linked, and now through consolidate/transcode I am trying to transcode to DNxHR LB. My smaller clips, like under a minute, will transcode... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by SteevJ on Thu, Sep 28 2017
  • HELP! How do I up-res footage in sequence?

    Hi foiks, feeling stressed out. Got a deadline to meet for a festival and urgently need to up-res my sequence. I AMA linked but didn't transcode (realised this is kind of an essential step I missed) ??? So now I have the film cut but the resolution is at DNHD 36. Also my workflow is a complete mess... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by cuspgirl on Thu, Sep 7 2017
  • Transcoding and DNx compression

    I'm going from working with Premiere and ProRes to Avid and DNx. If I transcode something from h264 to DNxHR LB, it has a compression ratio of 22:1. But if the original bit rate and the new bit rate match (or the change is minimal or the bit rate goes up), is it really compressed by a 22:1 ratio... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by Andrew0726 on Wed, Aug 23 2017
  • Changing the AMA Source

    I'm setting up an edit for someone that wants to edit some old World War 1 Footage. At the moment the footage has come in with a watermark and no doubt in a few weeks he will be wanting to purchase the footage and replace the watermarker lower res footage with the new. At the moment I have AMA'd... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by AnEditAssistant on Wed, Jun 15 2016
  • Is my workflow OK?

    I have footage filmed with Sony FS700. It was shot at 4k and handed to me in HD mov. files On importing the files, a dialogue box opened saying: The file you imported has a video resolution that differs from the that selected in Media Creation settings. I selected "Change the video resolution to... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by MagicDan on Thu, Apr 21 2016
  • Lost AVID Media Files Folder

    Hello. I lost my hard drive and with it the AVID Media Files Folder. I have back-ups of the project folder and the original footage. How can I get my project back on track? Originally --> I AMA'd my video (Canon quicktime .h264), Transcoded into DNXHD120, imported my audio (5 tracks) and sync... (read more)
    Posted to Get Started Fast (Forum) by anantha_ on Sat, Mar 19 2016
Page 1 of 3 (25 items) 1 2 3 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller