Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • Project format and other questions

    Hello, I've been using an old academic version of Avid and need to upgrade. I have the following questions: 1) Does Media Composer First have a 1080 - 30p project format? My old version only had 30i. 2) Does Media Composer First link to the media or does it do transcoding? My old version did transcoding...
    Posted to Media Composer | First Forum (Forum) by Debra66@aol.com on Sun, Feb 24 2019
  • Linking red footage

    Hello, I am using MC 2018.5 on a Windows 10 PRO and I installed the RED AMA plugin v1.19.21.10112. I'd like to navigate with the source browser on the top folder of a RED footage and see all the clips to link everything at once, instead I need to navigate inside each RDC folder, making the process...
    Posted to Media Composer | First Forum (Forum) by peppeocricc on Thu, Jun 28 2018
  • Audio going offline when linking from MXF

    I am using Media Composer First version 2018.3 on a windows 7 64bit machine. I am importing mxf files from my camera. When I try to ama link files the video is fine (from the video folder that I ingested from the p2 card ). Audio will not link. If I try to link it, it only does certain chunks or everything...
    Posted to Media Composer | First Forum (Forum) by lyrelyrebird on Fri, Apr 13 2018
  • Thunderbolt Ethernet Shared Storage Problem

    We have shared storage that is connected via ethernet and also thunderbolt. When a project is worked on via ethernet and then accessed via thunderbolt all of the linked media goes offline. We think it's an IP address problem, but do not know how to fix it. All our worstation eventually will be working...
    Posted to Media Composer | First Forum (Forum) by Brian on Thu, Dec 14 2017
  • Help with Auto Sync and Linked clips

    I am linking to video clips that are in Apple ProRes and those clips are playing fine. I now need to create an auto sync clip with the sound files. When I do I get an "Insufficient Media" error. I understand that while linking to a clip the computer is only pointing to the media, but is there...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dbrown@gusd.net on Wed, Feb 22 2017
  • 8.4 - Error when trying to play a spanned clip

    I just upgraded to Avid 8.4. My media is "linked" - XAVC Intra 4K When I try to play a spanned clip, I get the following error message: Exception: A serious error has occurred! It is recommened that you immediately save your work and restart the system. In looking at my "video" column...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by aimie_rcp on Fri, Sep 4 2015
Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller