Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • Updating OS X when using MC 5.5.2

    Greetings to all who can help. I need to update to either OS 10.9 or 10.10 for other software that is not compatilble with the current version of OS 10.7 that I'm operating on. If I update my OS will it still be compatible with MC 5.5.2 that I'm currently running on my system. I dont intend on...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by rominarey on Mon, Aug 24 2015
  • MC 5.5.2 Access Violation & Structured Exception

    Hi, all. I apologize if this is a repost. I've searched the posts in this community, and I've tried several of the resolutions, but nothing's worked. Please feel free to point me to another thread where I can find more answers or suggest your possible resolutions below. My issue is that I'm...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Aaron on Sun, Mar 16 2014
  • Upsampling DVD-R Issue

    Hi, All, I'm having an issue with a DVD-R (SD) that I authored when I play it on upsampling DVD/Blu-Ray players. Now, I authored the DVD-R using Adobe Encore, but given the fact that the people in the Adobe forum haven't been helpful and the fact that the file I imported into Encore uses the...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Aaron on Wed, Jun 13 2012
  • Firewire decks not recognized by MC 5.5

    Relevant System Specs: System: Mac Pro (2011), Snow lepoard, FW 800 ports only, Media Composer 5.5.2, Matrox MXO 2 Mini for client monitoring Decks: Sony DSR-25 & DSR-1600 The problem is when I hook up either of the decks (only every hook up one at a time), they show up in the system profiler, but...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Tammie on Tue, Oct 25 2011
  • Video Freezing + No sound after export

    Ok so I have recently upgraded to Lion on both my Mac Pro desktop and my Macbook pro laptop. I have also upgraded my MC to 5.5 on both machines. However whereas everything is working fine on my Mac Pro, my Macbook is having issues. I am working off an external HD on my desktop but when I move it over...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Mark.C on Thu, Sep 29 2011
  • Matrox MXO2 Mini - Anyone use one?

    Hey guys, We have to Avid MC 5.5.2's running on PC's. We currently do full screen playback via HDMI coming out the graphics card. The full screen playback causes the machine to hang a lot, which frustrates the editors to no end (We are Mojo-less). I know we're using nVidia Geforce cards instead...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Coralee on Tue, Sep 13 2011
  • Audio stops playing from sequence in timeline

    So, I just loaded MC 5.5.2 onto a mac system and have had this problem a few times in the last couple of days. Audio stops playing on a sequence when in the timeline. I can load a clip into the source monitor and get audio to play out and I've loaded other sequences and they play but I've had...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by dcfilm on Fri, Sep 2 2011
  • FAILURE TO LAUNCH

    Upgraded to 5.5.2 . New drive, clean install. When I try to boot into MC, I get the error message can't initialize audio hardware. This is the crash report: (forget it, too much information.) Any help? I've tried a complete system reboot, and still have the problem. My system, although older...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by aphollywood on Sat, Jul 30 2011
  • Sync lock bug MC 5.5.2

    I think I've found a bug in MC 5.5.2 that stops sync lock from working. I have a sequence with 6 video and 9 audio tracks. Sync lock is active on all tracks. Normally this works fine so if I do a "yellow" smart tool trim on one tracks the others move accordingly and sync is preserved. But...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by knejmann on Wed, Jul 27 2011
  • Problems exporting OMF 2.0

    Hi all, I'm trying to export a blank (link to media) OMF 2.0 file but whenever I do, it tells me "OMF2 export - invalid format for OMF export". The media was captured as WAV (OMF) and all the system setting are set to OMF. I've had a look to see if it's a corruption within the sequence...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Guy Ducker on Mon, Jul 4 2011
Page 1 of 2 (11 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller