Browse Site by Tags

Showing related tags and posts accross the entire site.
  • All sound goes mute

    Hi, I just installed Pro Tools First When I open it, it goes through the loading up process, initializing, etc. As soon as it gets to the "Initializing Audio Engine" part, all the sound on my computer turns off I rebooted, restarted, tried again, same thing Any idea how I can fix this issue...
    Posted to General Discussion & Off-Topic (Forum) by nmuzekari on Tue, Aug 21 2018
  • Muted clips prohibit Render In/Out from working

    As you would expect, Render In/Out does not render any crossfades on muted clips. However it also causes any other normal crossfades, further down the timeline, to remain unrendered. You cannot have any muted effects included in your In/Out range if you wish to render everything.
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by James@Seamless on Thu, Jul 6 2017
  • Need a chart of Midi trigger info for audio mixer in Media Composer 6.

    I really need highly detailed Midi channel info for sending midi events from my midi controller to Avid's Audio Mixer tool. Through tedious trial and error I have determined that the volume sliders react to CC#7 (midi channels 1-16) and that the pan rotors are CC#10 (midi channels 1-16). However...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Footbaggin on Tue, Jan 29 2013
  • Muted audio tracks

    Small thing, but is there any way of setting Avid to not export any muted audio tracks? I often have projects where I need the upsound or other audio to be edited inline with eveything else, so I have the track selected but muted, then of course forget to deselect the track when exporting the final version...
    Posted to Avid Options Forum (Forum) by Dan on Thu, Oct 25 2012
  • Re: Audio keyframe (changing volume of a group of keyframe)

    HI Folks, Really pleased to find this thread. I've just installed the 6.5 trial on a brand new top of the line iMac i7. I'm having the above issues and then some. I too am missing the in/out option to adjust multiple keyframes. I could live with the lasso for now if it work at all. Doesn't...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by Snowball on Thu, Sep 20 2012
  • Help the Bug! Using mute in trim mode in Media Composer 5.5

    Dear all, I use Media Composer 5.5.3 on Windows 7 Professional with Matrox mini (mxo2 mini). When using Mute in trim mode, MC hides the pink marks in the trimming location. Sometimes the curser jumps to the first frame of the sequence, sometimes it just stays in place). In order to keep on trimming,...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by RY on Wed, May 30 2012
  • Solo/mute buttons gone dark grey

    Hello good people, Can anyone tell me what it means when the solo and mute buttons go dark grey and the track becomes disabled? Why does this happen and how do I get it back? Im on Avid Media Composer 5.0.3.8 Thanks!
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by redi47 on Tue, Jan 31 2012
  • Audio Track Buttons for Solo and Mute are Greyed Out

    Hey Guys, So I am trying to group and sync in Avid 5.5.2 (PC) and I ran into this issue with the audio track buttons 'solo' and 'mute' are inaccessible. This is probably due to the fact that I have 23 Tracks of Audio (- 2 unfilled tracks). Also what is the workflow for when you have over...
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by Gasper552 on Thu, Oct 27 2011
  • Mute-Solo in MC v5

    Is there a way to go back to "Classic" mute-solo in the Avid. The new mute-solo for those of you you have not yet seen are two very small buttons next to the tracks in the timeline. In my opinion very hard to see.
    Posted to Avid Media Composer - PC (Forum) by JamesN on Tue, Aug 10 2010
  • Audio Track Monitoring in MC 5

    hi all, there is another issue where i need to find a workaround for something that worked great in mc 4 and older versions. its the audio track monitoring. when i work with many audiotracks its necessary to quickly solo audio tracks. this was easy possible by cmd+click on the speaker symbol. they weren´t...
    Posted to Avid Media Composer - Mac (Forum) by sven2615 on Mon, Aug 9 2010
Page 1 of 2 (12 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller